Newsflash
Știri

Un producător român de încălțăminte lansează primul sabot medical antibacterian

de Dorina Novac - dec. 18 2020
Un producător român de încălțăminte lansează primul sabot medical antibacterian

Producătorul de încălțăminte Berende, din Satu Mare, lansează primul sabot medical antibacterian, care oferă o rezistență la uzură și protecție împotriva bacteriilor și virusurilor.

Potrivit unui comunicat de presă, compania a îmbunătățit saboții medicali pe care îi produce de mulți ani și a lansat un nou produs: saboți medicali tratați antibacterian.

Saboti antibacterieni Medline By Berende

În acest context, producătorul din Satu Mare a conceput un model de sabot medical antibacterian, Medline By Berende, ca răspuns la cererea din ce în ce mai mare din domeniul medical, pentru încălțăminte de calitate, confortabilă și, cel mai important, care oferă protecție și rezistență crescută la bacterii și virusuri.

„Am creat un produs sigur pentru oamenii din prima linie, oamenii care nu au încetat să lucreze în pandemie. Cadrele medicale, persoanele care lucrează în industria alimentară și angajații din fabrici, trebuie să aibă posibilitatea să se protejeze cât mai mult. Materialele din care sunt făcuți saboții și care intră în contact cu pielea corpului sunt tratate cu o soluție special gândită pentru a proteja sănătatea pielii piciorului, oferind o protecție sporită împotriva bacteriilor și a virusurilor (Escherichia coli, Aureus, Salmonella, Rotavirus etc.)”, spune Dorel Berende, fondatorul companiei.

Sursa citată menționează că fiecare sabot medical antibacterian este făcut din piele naturală și, în procesul de tăbăcire, pielea este tratată cu soluții care oferă rezistență la uzură și protecție împotriva bacteriilor.

„Talpa saboților este realizată dintr-o spumă cu memorie, și respectă forma anatomică a piciorului, oferind stabilitate în timpul purtării”, se arată în comunicat.

La fabrica din Satu Mare se produc zilnic aproximativ 400 de perechi de saboți medicali, dar producția poate crește până la 1.000 de perechi pe zi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe