Newsflash
Știri

Un pionier al chirurgiei oncologice urologice vine la Ponderas Academic Hospital

de L. Budin - apr. 14 2021
Un pionier al chirurgiei oncologice urologice vine la Ponderas Academic Hospital

Dr. Andrei Nadu, de origine română, se alătură echipei Ponderas Academic Hospital, după 30 de ani de activitate în Israel, în domeniul chirurgiei urologice oncologice, laparscopice și robotice.

Pe când era în anul III de facultate la UMF Carol Davila, medicul s-a stabilit împreună cu familia în Israel. În urma unui examen de echivalare și în ciuda obstacolelor pe care le-a întâmpinat ca proaspăt emigrant, a fost acceptat la Sackler School of Medicine, din cadrul Universității din Tel Aviv, se spune într-un comunicat al Ponderas Academic Hospital.

vm-ponderas

Pionierat în Israel

După absolvirea Facultății de Medicină, dr. Andrei Nadu a urmat specializarea în chirurgia urologică și, ulterior, un fellowship în Paris de supraspecializare în chirurgia urologică oncologică laparoscopică. La începutul anilor 2000, a devenit pionier în acest tip de chirurgie în Israel: în 2001 a efectuat primele operații de nefrectomie parțială laparoscopică și de prostatectomie laparoscopică. Un deceniu mai târziu, în 2010, a continuat pionieratul și a efectuat, în premieră în Israel, cele două tipuri de intervenții, cu ajutorul chirurgiei robotice.

Dr. Andrei Nadu profesează și acum în cea mai mare secție de Urologie din Israel, la Spitalul Rabin Medical Center, unul dintre cele mai mari spitale din țară, spital terțiar de referință.

Sute de intervenții

Pacienții tratați de dr. Nadu prezintă afecțiuni oncologice urologice, precum cancer renal, cancer de prostată, cancerul urteral, cancer de vezică. De-a lungul carierei, medicul a performat peste 900 de intervenții de chirurgie robotică oncologică.

În ultimii ani am avut niște colaborări minunate cu urologia din România, în special în cadrul academic, ca visiting professor invitat la evenimente științifice locale. În paralel, am avut ocazia să lucrez și cu urologi tineri români care au venit la mine, în fellowships, lucru care m-a bucurat foarte tare. Am început să vin mai des, să observ ce se întâmplă în țară și am descoperit o atmosferă foarte frumoasă”, a mărturisit medicul urolog Andrei Nadu.

Program de instruire

România este în plin proces de dezvoltare, iar doctorul a dorit să se alăture progresului.

De asemenea, simt că am și o datorie față de țara mea. Educația pe care am primit-o aici m-a ajutat să ajung unde am ajuns în Israel și vreau să-mi arăt recunoștința. În plus, mă simt foarte bine aici, mă simt acasă”, a mai spus dr. Nadu.

Prof. dr. Cătălin Copăescu, director medical al spitalui privat care face parte din rețeaua de sănătate Regina Maria, a mai spus că echipa din România este onorată să-l aibă alături pe dr. Andrei Nadu. 

Expertiza și experiența sa, consistența medicală și academică completează în mod fericit performanțele spitalului nostru, atât pentru noi, ca echipă medicală, cât și pentru pacienții care se confruntă cu patologii urologice oncologice. Este reconfortant gândul că aceștia au acces la încă un specialist la care să apeleze în situații medicale delicate, pentru care, de multe ori singurele opțiuni erau în afara României și, odată aflați sub observația lui, să aibă șanse suplimentare de vindecare sau ameliorare a suferinței”, a mai spus prof. dr. Cătălin Copăescu.

Dr. Andrei Nadu va coordona în spitalul Ponderas și un program de instruire în chirurgia urologică oncologică prin abord laparoscopic și asistat robotic, ceea ce va contribui la formarea profesională a colegilor săi, a mai arătat prof. dr. Cătălin Copăescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe