Newsflash
Știri

Un număr de 50 de paturi de la Spitalul Județean Slatina, conectate la instalația de oxigen

de Dorina Novac - dec. 9 2020
Un număr de 50 de paturi de la Spitalul Județean Slatina, conectate la instalația de oxigen

Paturile din clădirea secţiei de boli infecţioase, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în care sunt internaţi pacienţi cu suspiciune de COVID-19, au fost conectate la instalaţia de oxigen a unității medicale.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență (SJU) Slatina, Dan Stana, este vorda despre 50 de paturi aflate în clădirea secției de boli infecțioase.

paturi conectate la oxigen
Sursă imagine: unsplash.com

„La Secţia de boli infecţioase, în clădirea pentru suspecţi de infectare cu noul coronavirus, unde sunt 50 de paturi, au fost instalate prize de oxigen pentru fiecare pat, a fost extinsă instalaţia de oxigen şi în această clădire şi a fost conectată la reţeaua spitalului. Până acum foloseam butelii de oxigen pentru pacienţii internaţi în această clădire”, a spus Dan Stana, potrivit Agerpres.

Managerul unității medicale a mai subliniat că în ultima perioadă aproximativ 70% dintre pacienţii internaţi au avut nevoie de oxigen.

Sursa citată precizează că marţi la SJU Slatina erau internaţi 70 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 sau suspecţi de infectare cu noul coronavirus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe