Newsflash
Știri

Un nou transplant de plămâni la Spitalul „Sf. Maria”

de Cristina GHIOCA - nov. 2 2018
Un nou transplant de plămâni la Spitalul „Sf. Maria”
Medicii de la  Spitalul Clinic Sf. Maria au efectuat al treilea transplant de plămâni din acest an. Pacientul are 34 de ani și este din București. Donatorul avea 21 de ani și era din Baia Mare. Intervenţia chirurgicală a fost extrem de dificilă și a durat mai bine de șase ore, deoarece bărbatul avea fibroză chistică. Starea sa este bună și, potrivit protocoalelor, se află într-o secţie specială de terapie intensivă, unde este monitorizat. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată de aceeași echipă de medici care a realizat și celelalte două transplanturi de plămâni. Primul a fost efectuat la jumătatea lunii aprilie, iar cel de-al doilea la finalul acesteia. Cei doi bărbaţi care au beneficiat de transplant se simt foarte bine. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe