Newsflash
Știri

Un nou preşedinte la CNAS

de Dr. Mihail CĂLIN - iul. 1 2013
Un nou preşedinte la CNAS
După demisia de săptămâna trecută a dr. Doru Bădescu din funcţia de preşedinte al CNAS, prim-ministrul Victor Ponta l-a numit luni în fruntea instituţiei pe dr. Cristian Buşoi.
Acesta a fost, începând cu 2007, anul aderării României la UE, membru al Parlamentului European din partea PNL, activând în actuala legislatură în Comisia pentru piaţa internă şi protecţia consumatorului (IMCO) şi, ca supleant, în Comisia pentru afaceri juridice (JURI) şi cea pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI). Potrivit site-ului dedicat activităţii ca europarlamentar, printre priorităţile sale s-au numărat drepturile pacienţilor şi serviciile medicale transfrontaliere şi pachetul farmaceutic. De altfel, dsa a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul UMF „Carol Davila“ Bucureşti, înainte de a-şi definitiva studiile în cadrul Colegiului Naţional de Apărare, Facultăţii de Drept a Universităţii „Titu Maiorescu“ şi Institutului Diplomatic Român. În urmă cu trei ani, dr. Buşoi a absolvit doctoratul în sănătate publică cu tema „Politici de sănătate în programele electorale şi de guvernare în perioada de tranziţie“, condus de prof. dr. Cristian Vlădescu. Tot alături de directorul general al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, dr. Buşoi a publicat cartea intitulată „Politici de sănătate în Uniunea Europeană“.
Instalat în funcţie marţi, noul preşedinte CNAS a declarat pentru Agerpres că-şi doreşte o relaţie de bună colaborare cu MS: „Domnul ministru va participa la toate întâlnirile lunare ale Consiliului de Administraţie, aşa cum este normal, iar eu voi participa la întâlnirile săptămânale cu secretarii de stat, pentru a ne corela activităţile şi a comunica. Într-o săptămână, două, aş dori să mă pun la punct cu problemele din cadrul instituţiei şi să văd care sunt cele mai presante probleme. După aceea, voi face cunoscute obiectivele mele.“

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe