Newsflash
Internaționale

Un nou mecanism de învățare

de Dr. Diana Andronache - mai 6 2022
Un nou mecanism de învățare

Procesul de învăţare se realizează în principal la nivelul arborilor dendritici neuronali și nu se bazează exclusiv pe modificările sinapselor, așa cum se credea anterior.

p3

Acest mecanism este sugerat de cercetătorii de la Universitatea Bar-Ilan din Israel într-un studiu publicat în Scientific Reports. Creierul este o reţea complexă alcătuită din miliarde de neuroni. Fiecare dintre acești neuroni comunică cu mii de alţi neuroni prin sinapse și primește semnale prin intermediul unor „braţe” extrem de lungi, ramificate, numite arbori dendritici.

Până acum se considera că procesul de învăţare se desfășoară prin modificările de la nivelul sinapselor. Noul mecanism de învăţare descoperit arată că doar un singur neuron poate realiza algoritmi de învăţare profundă, care anterior necesitau o reţea artificială complexă formată din mii de neuroni conectaţi. Aceste date necesită acum noi abordări în cercetările efectuate asupra creierului și deschid calea către noi algoritmi de inteligenţă artificială.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe