Despre asistenţa medicală din România zilelor noastre, mass-media naţională afirmă – şi adesea ilustrează cu imagini sau cu relatarea unor fapte calificate drept „cutremurătoare“ – că aceasta s-ar afla în colaps. Acest termen, cu accentul pus pe „a“ (colàps), de sorginte latină şi utilizare medicală îndeosebi, pare, desigur, potrivit pentru a defini ceea ce de ani buni se întâmplă şi se observă. Se uită însă faptul că sistemul sanitar este doar o parte a unui întreg. Or, când în acest „întreg“: economia este… aşa cum este şi – în plus – afectată de criza mondială; învăţământul de toate nivelurile e sub orice nivel; justiţia – coruptă; militarii fac grevă, iar avioanele uzate fizic şi moral ucid cu mare frecvenţă pe ultimii dintre cei mai buni piloţi, cum s-a întâmplat recent, nu ar trebui să mire faptul că asistenţa medicală e „pe butuci“. (...)"> Un nou centru de diagnostic şi tratament - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Un nou centru de diagnostic şi tratament

de Dr. Mihail TOMŞA - nov. 5 2010
Un nou centru de diagnostic şi tratament

   Despre asistenţa medicală din România zilelor noastre, mass-media naţională afirmă – şi adesea ilustrează cu imagini sau cu relatarea unor fapte calificate drept „cutremurătoare“ – că aceasta s-ar afla în colaps. Acest termen, cu accentul pus pe „a“ (colàps), de sorginte latină şi utilizare medicală îndeosebi, pare, desigur, potrivit pentru a defini ceea ce de ani buni se întâmplă şi se observă. Se uită însă faptul că sistemul sanitar este doar o parte a unui întreg. Or, când în acest „întreg“: economia este… aşa cum este şi – în plus – afectată de criza mondială; învăţământul de toate nivelurile e sub orice nivel; justiţia – coruptă; militarii fac grevă, iar avioanele uzate fizic şi moral ucid cu mare frecvenţă pe ultimii dintre cei mai buni piloţi, cum s-a întâmplat recent, nu ar trebui să mire faptul că asistenţa medicală e „pe butuci“. (...)

De aceea, soluţia – „alternativa“ la paupertatea şi rugina dotării echipamentelor, la penuria de cadre medicale care au ales lucrul în străinătate, urmare a unei salarizări umilitoare, ar putea fi – până una-alta – asistenţa medicală privată. De aceea, apariţia în Capitală a unui nou centru de diagnostic şi tratament, o proiecţie adusă dintr-un viitor pe care ni-l dorim nu prea îndepărtat, în prezent, a ceea ce ar trebui să fie materializarea grijii reale şi nu doar a celei caduc afirmate faţă de semenii în suferinţă, nu poate decât să fie salutată cu bucurie şi – mai ales – speranţă.
   Marţi seară, a fost inaugurat astfel Centrul de Diagnostic şi Tratament DELTA Pro Medical, respectiv, punerea în circuit a ambulatoriului acestuia. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe