Newsflash
Știri

Un biolog de la Institutul „Cantacuzino” a susținut o prezentare în Canada

de Florentina Ionescu - iul. 7 2022
Un biolog de la Institutul „Cantacuzino” a susținut o prezentare în Canada

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a fost reprezentat la cel de-al 13-lea Simpozion Internațional Bordetella de biolog dr. Georgeta-Cristina Oprea.

Tusea convulsivă a fost subiect de dezbatere internațională la Vancouver, se arată pe pagina oficială a Institutului „Cantacuzino”.

Biolog dr. Georgeta-Cristina Oprea (foto), cercetător științific gradul III în cadrul Laboratorului Infecții Respiratorii Bacteriene din Institutul „Cantacuzino”, a participat recent, la invitația Universității British Columbia, la cel de-al 13-lea „Simpozion Internațional Bordetella” desfășurat la Vancouver-Canada, în perioada 26-30 iunie 2022. 

biolog dr. Georgeta-Cristina Oprea

„În urma selectării de către comitetul științific al simpozionului, doamna biolog dr. Georgeta-Cristina Oprea a susținut lucrarea intitulată «Identificarea moleculară a Bordetella pertussis și expresia antigenică». Activitatea științifică internațională a fost un bun prilej pentru abordarea de noi perspective de vaccinare anti-pertussis și direcții de cercetare, aspecte legate de genomica și evoluția speciilor de Bordeltella sp;, notarea unor recomandări privind îmbunătățirea tehnicilor aplicate pentru diagnostic. Au fost vizate aspecte referitoare la remergența Bordetella pertussis la populația umană în diferite zone și răspândirea acestora în rândul oamenilor, fiind prezentate rezultatele unor descoperiri științifice în ceea ce privește dezvoltarea unor noi vaccinuri și diferite perspective de imunizare, cu importanță în supravegherea cazurilor de tuse convulsivă la nivel mondial. Bordetella pertussis este o specie bacteriană strict patogenă pentru om, fiind agentul etiologic al tusei convulsive. Real-Time PCR este o metodă de diagnostic rapid, care se poate realiza folosind ADN extras din prelevatele nazofaringiene.”, au arătat reprezentanții Institutului „Cantacuzino” pe o rețea socială.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe