Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un asistent medical din Dolj a murit de COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 20 iulie 2020, ora 09:55

Un asistent medical în vârstă de 46 de ani, de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, a decedat în urma infectării cu noul coronavirus.

Este vorba despre Florin Cazacu, asistent medical la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către colegii săi de la Clinica 2 Psihiatrie a spitalului.

medic decedat de covid
Sursă imagine: Pixabay

 

„Colectivul Clinicii 2 Psihiatrie Craiova își ia astăzi rămas bun de la colegul, asistent Florin Cazacu, un om deosebit, dedicat meseriei sale care a plătit tributul suprem în lupta cu adversarul tăcut și perfid al zilelor noastre. Unul dintre noi a pierdut lupta cu virusul, dar noi n-am pierdut războiul, vom rămâne uniți, luptând ca sacrificiul lui suprem să nu fi fost în zadar!”, se arată în postarea de pe Facebook.

Aceștia au scris și despre pericolul pe care-l reprezintă virusul SARS-CoV-2 și au atras atenția că virusul există, este imprevizibil și face victime, indiferent de vârstă și de stare de sănătate.

sistent medical Facebook
Sursă imagine: Clinica 2 Psihiatrie Craiova/ Facebook

 

„Și dacă ar trebui să învaățăm ceva din această dramă, ar fi să încercăm să ne păstrăm rațiunea în aceste zile tulburi în care apar din ce în ce mai multe informații false, contradictorii, teorii conspiraționiste care duc la dezbinare, neîncredere și ură. Virusul există, e imprevizibil și face victime, indiferent de vârstă, stare de sănătate și meserie! Să alegem libertatea de a fi prudenți și echilibrați, cu conștiința unei conduite care poate proteja sau dimpotrivă, poate distruge vieți! Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihneasca în pace!”, au mai scris colegii asistentului Florin Cazacu.

Etichete: Asistent medical coronavirus romnaia SARS-Cov-2 medic decedat

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC