Newsflash
Știri

UMF „Iuliu Haţieganu” a decernat premiile pentru performanţele din 2020

de Dorina Novac - dec. 14 2020
UMF „Iuliu Haţieganu” a decernat premiile pentru performanţele din 2020

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a premiat realizările din ultimul an ale cadrelor didactice, cercetătorilor și studenților, în cadrul unei ceremonii online.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a sărbătorit 101 ani de învățământ medical în limba română.

echipa Disciplina Boli Infectioase
Echipa Disciplinei de Boli Infecțioase

„Sper că decernarea premiilor UMF „Iuliu Hațieganu” reprezintă o încurajare spre invoare și spre noi performanțe”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, în deschiderea ceremoniei.

Colectivul Disciplinei de Boli Infecțioase din cadrul Facultății de Medicină, aflat în prima linie în lupta anti-COVID-19, a fost distins cu Marele Premiu „Iuliu Hațieganu” pentru organizarea și mobilizarea cadrelor medicale în lupta pentru salvarea pacienților, pentru elaborarea primei scheme de tratament din țară pentru bolnavii de COVID-19 și pentru cea mai mare rată de vindecare a bolnavilor de COVID-19 de la începutul pandemiei și până în prezent, potrivit unui comunicat de presă.

„Am intrat în lupta anti-COVID-19 în urmă cu 11 luni, împreună cu toți infecționiștii, pneumologii și intensiviștii din spitalul nostru și din țară, sprijiniți fiind, rând pe rând, de celelalte specialități. Ca membri ai comunității academice, am fost susținuți tot timpul de universitate, cu tot ce a fost nevoie, în fiecare moment al evoluției pandemiei”, a spus conf. dr. Mihaela Sorina Lupșe, șef de disciplină boli infecțioase și medic primar la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Personalități clujene distinse cu marele premiu

Cu Marele Premiu „Iuliu Hațieganu” au mai fost distinse și două personalități ale universității clujene: prof. dr. Constantin Ciuce - disciplina chirurgie I și fost rector al universității și prof. dr. Ioan Coman - disciplina urologie și fost prorector, în semn de recunoaștere a activității științifice, educaționale și profesionale, prin care au contribuit la creșterea vizibilității și a prestigiului internațional al universității.

Distincții oferite la mai multe categorii

Premiile UMF „Iuliu Hațieganu” 2020 au fost structurate pe mai multe categorii.

Astfel, Facultatea de Medicină, reprezentată prin decanul facultății, prof. dr. Șoimița Suciu, a acordat distincții după cum urmează:

Premiul „Victor Papilian” - Discipline fundamentale: Conf. dr. Ioana Bâldea – disciplina Fiziologie;

Premiul „Octavian Fodor” - Discipline medicale: Conf. dr. Gheorghe Popa – disciplina Pediatrie II;

Premiul „ Ion Chiricuţă” - Discipline chirurgicale: Conf. dr. Nicolae Crișan – disciplina Urologie; 

Premiul pentru excelenţă didactică: Prof. dr. Dan Mihu – disciplina Obstetrică Ginecologie II;

Tinerii cercetători, premiați

Premiile pentru tineri cercetători, acordate pentru articolele cu cel mai mare factor de impact publicate în ultimul an în reviste ISI:

Discipline fundamentale: Asist. drd. Diana- Valentina Tudor – disciplina Fiziologie,

Discipline medicale: Asist. drd. Florina Frîngu – disciplina Cardiologie Recuperare,

Discipline chirurgicale: Asist. dr. Dragoș Apostu- disciplina Ortopedie-Traumatologie și Ortopedie pediatrică.

Excelența în activitate

Facultatea de Farmacie a decernat patru premii, prin prof. univ. dr. Geanina Crișan, decanul facultății:

Premiul „Teodor Goina”: Prof. dr. Ovidiu Oniga – Disciplina Chimie farmaceutică;

Premiul de excelență în activitatea științifică: Conf. dr. Andrei Mocan – Disciplina Botanică farmaceutică;

Premiul pentru excelenţă didactică: Conf. dr. Simona Mirel – Disciplina Dispozitive medicale. Practică farmaceutică

Premiul pentru tineri cercetători: Asist dr. Alexandra Toma – disciplina Organizare și legislație farmaceutică.

Distincții oferite de facultatea de medicină dentară

De asemenea, Facultatea de Medicină Dentară a oferit anul acesta patru distincţii, înmânate de către decanul facultăţii, conf. dr. Cristian Dinu, astfel:

Premiul „Gheorghe Bilaşcu”: Prof.dr. Silviu Albu- Disciplina Chirurgie Cervico-Facială și ORL;

Premiul „Iulia Chira” pentru excelență în activitatea didactică: Colectivul de autori al Caietului de abilități practice pentru studenții Facultății de Medicină Dentară, realizat în cadrul proiectului „PRACTMED – Îmbunătățirea activităților practice în cadrul centrului de Abilități Practice și Simulare în Medicină”;

Premiul de excelență în activitatea științifică: Șef lucr. dr. Alexandru Meșter - Disciplina Sănătate Orală ;

Premiul pentru tineri cercetători: Șef lucr. dr. Roxana Bordea – Disciplina Sănătate Orală.

Cea mai bună teză de doctorat

Cea mai bună teză de doctorat din anul universitar 2019-2020 a fost răsplătită cu Premiul „Ion Baciu”, care i-a fost acordat doctorului Casian Tibor de către prorectorul prof. dr. Nadim Al Hajjar.

Președintele Senatului Universității, prof. dr. Valentin Muntean a decernat Titlul de Profesor Emerit, ca semn de recunoaştere a meritelor didactice şi ştiinţifice excepţionale dobândite ca profesori ai universităţii, unor dascăli de excepție: prof. dr. Radu Badea, prof. dr. Constantin Ciuce, prof. dr. Ioan Coman, prof. dr. Alexandru Irimie, prof. dr. Honorius Popescu și prof. dr. Doina Ghiran.

Studenții cu cele mai bune rezultate la învățătură

De asemenea, studenții cu cele mai bune rezultate la învățătură, atât cei români, cât și cei internaționali, au fost premiați de decanii celor trei facultăți.

„Medicina și știinta vor salva omenirea. Dar, pentru o victorie deplină, este important să ne întipărim bine în conștiința colectivă lecțiile acestui an: medicina și educația sunt cele mai importante misiuni ale omenirii.”, a mai transmis rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe