Newsflash
Știri

UMF „Iuliu Hațieganu” a adoptat planul de dezvoltare pentru următorii patru ani

de Dorina Novac - mai 12 2020
UMF „Iuliu Hațieganu” a adoptat planul de dezvoltare pentru următorii patru ani

În luna aprilie 2020 a fost adoptat planul strategic al Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, pentru perioada 2020-2024.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, principalele provocări cu care se confruntă în prezent învăţământul superior medical şi farmaceutic sunt: necesitatea adaptării educației medico-farmaceutice la cerințele moderne ale serviciilor de sănătate, intensificarea concurenţei între instituţiile de învăţământ superior de profil, caracterul limitat al resurselor publice de finanţare şi dezechilibrul între alocaţia bugetară şi costul real al pregătirii studentului.

UMF cluj napoca

„Activitatea noastră educațională va continua să reflecte nevoile și provocările societății şi va fi și pe viitor caracterizată de internaționalizare, de educație interprofesională şi de învățarea pe tot parcursul vieții. Dorim să devenim o universitate definită prin creativitate pedagogică și inovare, prin continuarea şi consolidarea introducerii în cultura universității a metodelor educaționale moderne”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată menționează că printre obiectivele stabilite se numără remodelarea curriculei cu dezvoltarea accentuată laturii practice a pregătirii studenților noștri, standardizarea evaluării studenților, pregătirea calitativă și pragmatică a rezidenților şi crearea unei noi dimensiuni a învățământului postuniversitar prin e-learning și blended-learning.

„Dorim să promovăm cercetarea științifică în rândul studenților și să îi stimulăm cu granturi de cercetare pe cei performanți, sperăm să căștigăm cât mai multe proiecte științifice de cercetare, urmărind dezvoltarea de noi colaborări şi parteneriate interne și internaționale cu entități de cercetare consacrate. Școala doctorală, motorul cercetării științifice, va contribui la consolidarea poziției de lider în cercetarea științifică din România, prin formarea de poli de competență, cunoaștere și competitivitate”, informează sursa citată.

În ceea ce priveşte managementul organizaţional, instituția intenționează adaptarea şi modernizarea activităţii administrative prin dezvoltarea şi reorganizarea bazei materiale, eficientizarea aparatului administrativ, digitalizarea proceselor administrative, modernizarea comunicării şi dezvoltarea unui sistem informatic integrat.

„Pe lângă autonomia universitară și libertatea academică, valorile fundamentale pe care și le asumă comunitatea academică a UMF “Iuliu Hațieganu” sunt profesionalismul, onestitatea, responsabilitatea, implicarea, transparența, egalitatea de șanse și meritocrația”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”.


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook/ UMF „Iuliu Hațieganu”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe