Newsflash
Știri

UMF Cluj, alianță cu Oxford, Karolinska și cu alte universități europene

de Dorina Novac - feb. 20 2020
UMF Cluj, alianță cu Oxford, Karolinska și cu alte universități europene

Noul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Anca Buzoianu, a anunțat că universitatea pe care o conduce a intrat într-o alianță universitară cu Oxford, Karolinska și cu alte universități europene.

Prof. univ. dr. Anca Buzoianu a vorbit în emisiunea România Via Cluj despre recunoașterea internațională de care se bucură UMF Cluj, din partea unor state precum Franța și Germania. Potrivit acesteia, cea mai recentă recunoaștere a Universității de Medicină din Cluj a venit din partea Israelului.

Totodată, rectorul UMF Cluj a precizat că instituția pe care o conduce, alături de unele dintre cele mai de prestigiu universități din Europa, a intrat într-un consorțiu universitar pentru promovarea cercetării în domeniul neuroștiinței și neurotehnologiilor.

Noi avem parte de mare noroc să fim invitați în acest consorțiu cu încă șapte universități – , Oxfordul, de exemplu, care este cea mai bună din lume, apoi este Karolinska, una dintre cele mai renumite universități medicale din Europa și din lume și Universitatea Radboud din Olanda. Deci universități de top care ne-au invitat să facem parte din acest consorțiu, în primul rând datorită relațiilor pe care le-am avut în ultimii 10-12 ani. Am avut mai multe proiecte cu Universitatea Karolinska și ei au fost cei care ne-au invitat și ne-au recomandat”, a declarat prof. univ. dr. Anca Buzoianu în emisiunea România Via Cluj.

Proiectul NEUROTECH – The European University of Brain and Technology” include Universitatea Oxford (Marea Britanie), Karolinska Institutet (Suedia), Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität (Germania), Radboud Universiteit (Olanda), Universidad Miguel Hernández (Spania) Debreceni Egyetem (Ungaria) și Boğaziçi Üniversitesi (Turcia).

Noul rector al UMF „Iuliu Hațieganu” consideră că studenții, dar și cadrele didactice vor avea mult de câștigat de pe urma constituirii acestui consorțiu.

Amintim că în ședința Senatului din data de 4 februarie 2020 a fost validată noua echipă de prorectori a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, la propunerea rectorului, prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu.


Notă autor:

Sursă Imagine: .joinumfcluj.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe