Newsflash
Știri

UMF Carol Davila reia campania de prevenție „Asumă-ți să fii sănătos!”

de Dorina Novac - mar. 23 2020
UMF Carol Davila reia campania de prevenție „Asumă-ți să fii sănătos!”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București reia, începând de astăzi, campania de prevenție „Asumă-ți să fii sănătos!”.

UMF Carol Davila

Potrivit unui comunicat de presă, UMF „Carol Davila” reia campania de prevenție „Asumă-ți să fii sănătos!”, un prim episod fiind realizat și prezentat de prof. univ. dr. Cătălina Tudose, șef disciplină psihiatrie adulți din cadrul UMFCD.

„Impactul asupra populației a situației cu care ne confruntăm poate fi definit în jurul a trei concepte: frica de boală, constrângerea, restrângerea cadrului de acțiune și interacțiune. Obligația la izolare este percepută diferit în funcție de vârstă, profesie, experiență, capacitate de înțelegere. Momentul prezent însă este unul ce ne impune tuturor ca rațiunea să fie mai presus de impuls. Deși pare că noi ca țară am intrat mai calmi și mai pregătiți în prevenție, teama există în toți, alături de stigmatizarea când mai este adus în spital un nou pacient. Situația disperată a țărilor în care s-a împuținat semnificativ numărul cadrelor specializate pentru a asigura basic- ul poate crea PTSD. Majoritatea personalului medical din țara noastră este la vârsta asumată la care își face griji atât pentru copiii lăsați însingurați și nesupravegheați, cât și pentru părinții expuși riscului”, se arată în comunicatul de presă.

Sistemul medical a făcut apel la conștiința bolnavilor cronici să amâne consulturile de rutină, controalele periodice, să-și sporească atenția pentru propria sănătate, pentru asigurarea cu medicația de lungă durată, deoarece traversăm o perioadă în care interesul umanității și al comunității trebuie să fie peste interesul personal.

Potrivit sursei citate, situația cu care ne confruntăm simulează o stare de război, dar dacă inamicul ar fi un tanc, oamenii ar avea o reprezentare mai bună a pericolului, decât atunci când inamicul este un virus invizibil.

Este o situație socială în care cadrele medicale și polițiștii trec împreună printr-o probă de foc „Stați voi acasă pentru ca noi să putem avea grijă de voi!”.


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe