Newsflash
Știri

Ultramaraton în Anzi: un român câștigă și dedică victoria copiilor cu autism

de L. Budin - sept. 27 2021
Ultramaraton în Anzi: un român câștigă și dedică victoria copiilor cu autism

Pompierul Iulian Rotariu, de la ISU Botoşani, a câştigat ultramaratonul organizat în Anzii Cordilieri, Bolivia și a stabilit un nou record, el dedicând victoria copiilor cu autism.

Iulian Rotariu, plutonierul adjutant la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, a câștigat detașat „Ultra Bolivia Race” și a stabilit un nou record al competiției. După cele șapte etape în care a parcurs 220 de km,  a reuşit să se claseze pe locul I, cu un timp total de 23 de ore, 32 de minute şi 30 secunde.

Acesta este şi un record al întrecerii, el obţinând un timp mai bun cu 1h 32' 17" decât câştigătorul competiţiei din 2018, se arată pe pagina de Facebook a ISU Botoșani.

bolivia_record
Sursă foto: Facebook ISU Botoșani

 

Efort și anduranță

„Ultra Bolivia Race” a reprezentat cel mai greu concurs de anduranţă la care a participat, vreodată, Iulian Rotariu.

Fiecare rugăciune a fost auzită! Fiecare îmbrățișare a fost atinsă!  A fost cea mai grea competiție. Fără aer e foarte greu. S-au adăugat diferența de temperatura zi-noapte de peste 30 grade, efortul depus. Toate la peste 4.000 m altitudine.  Vă rog frumos țineți minte: nu Iulian Rotariu a fost cel care a câștigat Cursa Ultra Bolivia, ci copiii cu autism din Botoșani!  Vă mulțumesc frumos!”, a transmis românul, imediat după cursă.

Alegare în jurul spitalului

Organizată de Canal Aventure, cursa „Ultra Bolivia Race” s-a desfășurat în perioada  20 – 26 septembrie a.c., la o altitudine 4.000 de metri. Distanța de 220 de kilometri a fost parcursă în șapte etape.

Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său: pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului.

Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoşani, al cărui angajat este din 2007.

După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite.

iulian-rotariu2

Palmares impresionant

Iată câteva victorii obținute de Iulian Rotariu la cele mai grele ultramaratoane din lume:

  • „Ultra Asia Race” Vietnam, 09 – 12 martie 2020 (160 km) – locul I
  • Titlul Continental Challenge 2020
  • „The Track” Australia, 15 – 24 mai 2019 ( 522 km) – locul I și recordul întrecerii, obţinând un timp cu șapte ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017;
  • „Ultra Africa Race” Mozambic, 10 – 14 noiembrie 2019 (220 km) – locul I.

rotariu-iulian1

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe