Newsflash
Știri

Ultima zi de stare de alertă sanitară în România

de L. Budin - mar. 8 2022
Ultima zi de stare de alertă sanitară în România

Starea de alertă pe teritoriul României încetează marți, 8 martie, la miezul nopții. Ministerul Sănătății va aduce clarificări privind certificatul COVID și formularul de localizare a pasagerului PLF.

Este ultima zi de stare de alertă sanitară pe teritoriul României, informează Agerpres. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că această situație nu va mai fi prelungită după data de 8 martie, dat fiind că pandemia se află pe o pantă „accelerat descendentă”.

oameni-strada-covid

România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până pe 8 martie 2022. Țara a trecut prin cinci valuri pandemice.

După doi ani, bilanțul realizat de Grupul de Comunicare Strategică arată 63.993 de decese cauzate de infecția cu SARS-CoV-2. Pe teritoriul naţional au fost înregistrate 2.771.449 de cazuri de infectare, dintre care 114.557 ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Potrivit GCS, 2.594.194 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Medicii de familie solicită accesul pacienților cu boli cronice la tratament

Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi o serie de măsuri restrictive.

În privința unor documente specifice, obligatorii până acum -  formularul de localizare a pasagerului PLF şi a certificatul COVID - , Ministerul Sănătăţii va aduce clarificări, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, citat de Agerpres.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe