Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ultima zi de stare de alertă sanitară în România

Viața Medicală
L. Budin marţi, 8 martie 2022, ora 11:23

Starea de alertă pe teritoriul României încetează marți, 8 martie, la miezul nopții. Ministerul Sănătății va aduce clarificări privind certificatul COVID și formularul de localizare a pasagerului PLF.

Este ultima zi de stare de alertă sanitară pe teritoriul României, informează Agerpres. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că această situație nu va mai fi prelungită după data de 8 martie, dat fiind că pandemia se află pe o pantă „accelerat descendentă”.

oameni-strada-covid

România s-a aflat în stare de alertă sanitară timp de aproape doi ani, din 15 mai 2020 şi până pe 8 martie 2022. Țara a trecut prin cinci valuri pandemice.

După doi ani, bilanțul realizat de Grupul de Comunicare Strategică arată 63.993 de decese cauzate de infecția cu SARS-CoV-2. Pe teritoriul naţional au fost înregistrate 2.771.449 de cazuri de infectare, dintre care 114.557 ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Potrivit GCS, 2.594.194 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Medicii de familie solicită accesul pacienților cu boli cronice la tratament

Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi o serie de măsuri restrictive.

În privința unor documente specifice, obligatorii până acum -  formularul de localizare a pasagerului PLF şi a certificatul COVID - , Ministerul Sănătăţii va aduce clarificări, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, citat de Agerpres.

Etichete: incetare stare alerta teritoriul romaniei ridicare restrictii clarificari ministerul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.