Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ultima oră! Demisiile personalului medical se suspendă pe perioada stării de urgență

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu marţi, 14 aprilie 2020, ora 14:24

În declarația susținută de Klaus Iohannis, prin care a anunțat prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile, președintele a menționat că în această perioadă demisiile personalului medical sunt suspendate.

În declarația susținută azi, 14 aprilie 2020, ora 14:00, Klaus Iohanis a ținut să le mulțumească medicilor, dar a anunțat și măsuri administrative noi, care îi privesc atât pe medici, cât și pe cei din personalul sanitar și din serviciile sociale. 

"În decretul emis astăzi, am menținut măsura ca, pe durata stării de urgență, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, să se poată lua măsuri de urgență până la demitere, împotriva celor care ocupă funcții de conducere în unități sanitare, direcții de sănătate publică, case de asigurări de sănătate, servicii de ambulanță, precum și autorități și instituții publice centrale și locale cu atribuții în domeniul astenței și protecției sociale, indiferent de statutul lor. (...) În această perioadă critică, termenele de preaviz în cazul demisiei personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medicosocială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale se suspendă pe întreaga durata a stării de urgență", a declarat președindele Româinei.

În finalul declarației, Klaus Iohanis a adăugat: "Vreau să mă adresez în mod special medicilor și personalului medical. Vă mulțumesc încă o dată fiecăruia dintre voi pentru munca extrem de grea depusă în toate aceste zile. Lupta însă continuă și noi toți avem nevoie de profesionalimul și dedicarea voastră."

Foto: Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC