Newsflash
Știri

Tumor board, esenţial în tratarea cancerelor

de Dan Dumitru MIHALACHE - oct. 22 2014
Tumor board, esenţial în tratarea cancerelor
     Echipa de specialişti ai clinicii Amethyst Radiotherapy din Otopeni a explicat, în cadrul manifestărilor ce au marcat împlinirea a doi ani de activitate (30 septembrie a.c.), conceptul de „tumor board“, ocazie cu care au fost prezentate o serie de cazuri aflate în analiză. Prof. dr. Christian Chiricuţă, director medical al clinicii, spune că acest concept presupune abordarea multidisciplinară a cazurilor oncologice, în cadrul unei comisii medicale formate din experţi radioterapeuţi, fizicieni, oncologi, radiologi, chirurgi, care analizează, discută şi evaluează starea medicală şi opţiunile de tratament ale fiecărui pacient în parte, precum şi strategia terapeutică de urmat.
   „Radioterapia este unul dintre cele mai moderne şi eficiente tratamente pentru cancer. Tipul şi cantitatea de radiaţii primite de pacient sunt calculate cu atenţie pentru a distruge celulele canceroase în timp ce se afectează cât mai puţin posibil celulele normale. Datorită eficienţei sale în tratarea cancerului de diferite tipuri, în Europa radioterapia este utilizată la aproximativ 60% din pacienţii diagnosticaţi cu cancer. În România, procentul este de 25%“, explică profesorul Chiricuţă.
   Centrul de la Otopeni şi-a început activitatea în septembrie 2012, „actualmente fiind singurul centru de radioterapie din România care utilizează exclusiv tehnica de tratament IMRT-VMAT“ şi primul dintr-o reţea de cinci asemenea clinici, existente în prezent în România, Polonia, Germania, Franţa. „Anul acesta va deveni operaţional şi centrul de la Cluj“, a spus Ema Diea, CEO Amethyst Radiotherapy Romania. Potrivit ei, în cei doi ani de activitate, peste 3.500 de pacienţi au trecut pragul acestei clinici, pentru diagnosticare, second opinion şi tratament.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe