Newsflash
Știri

Tulcea: o treime dintre medicii de familie din judeţ sunt pensionari

de L. Budin - nov. 9 2022
Tulcea: o treime dintre medicii de familie din judeţ sunt pensionari

În judeţul Tulcea sunt 79 de medici de familie, un număr considerat insuficient, iar opt unități administrativ-teritoriale sunt neacoperite.

Aproape o treime dintre medicii de familie din judeţ sunt pensionari, situaţia considerată îngrijorătoare de Eugenia Vasile, director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea. 

medicina-stetoscop

Avem opt localităţi neacoperite, iar zece localităţi cu puncte de lucru, astfel încât, spunem noi, acoperim cu aceste tipuri de servicii majoritatea localităţilor. Trebuie să spun însă că 34% dintre medici sunt pensionari şi ne îngrijorează acest lucru, pentru că în ultima perioadă nu a mai venit nimeni care să-şi dorească un contract în medicina de familie”, a declarat Eugenia Vasile pentru Agerpres

Ea a adăugat că sporul de 200% pentru medicii de familie care profesează în Deltă nu a declanşat „o avalanşă a medicilor”.

Delta este frumoasă în sezon, dar medicii de familie trebuie să-şi acopere din veniturile cu CAS toate cheltuielile pe care le au, cheltuieli care nu sunt mici, având în vedere că deplasarea se face pe apă, iar întreţinerea reclamă cheltuieli ridicate. (...) Acest spor de 200% e insuficient pentru un cabinet medical. Singura soluţie e ca acolo să ajungă medici care să-şi deschidă puncte de lucru şi am fi foarte bucuroşi dacă ar veni măcar două zile pe săptămână, timp de 10 ore”, a adăugat Eugenia Vasile.

O modificare legislativă adoptată recent le permite medicilor de familie să-şi deschidă puncte de lucru şi în zone în care există cabinete medicale.

Această modificare duce la ridicarea calităţii actului medical. Aşteptăm normele de aplicare”, a adăugat directoarea.

Gheorghe Iana (SNRIR): în medie, patru pacienţi pe oră fac AVC

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe