Newsflash
Știri

Tuberculoza, o ameninţare persistentă

de Dr. Mădălina Badea - aug. 7 2020
Tuberculoza, o ameninţare persistentă

Deși contextul epidemiologic a aruncat o umbră asupra oricărei alte boli infecţioase, nu trebuie să uităm una dintre marile ameninţări: tuberculoza.

poza 3O adevărată problemă de sănătate publică, cu rate în creștere privind rezistenţa la antibiotice, tuberculoza (TB) necesită un efort constant de căutare a noi tratamente, mai ales că schemele existente sunt folosite de peste 50 de ani. Într-un articol* publicat în Journal of Antimicrobial Chemo­therapy, cercetătorii de la John Innes Center din Anglia au prezentat două substanţe cu proprietăţi antibacteriene, posibil utile în lupta împotriva tuberculozei. Mecanismul de acţiune al acestora este unul cunoscut, utilizat și de alte medicamente folosite împotriva TB. Ele ţintesc ADN giraza bacteriană, cu inhibarea consecutivă a funcţiei. Mai mult, s-a observat că o mutaţie cunoscută a acestei enzime, cu rol în apariţia rezistenţei la antibiotice, nu influenţează cei doi compuși studiaţi.


Notă autor:

*https://academic.oup.com/jac/article/doi/10.1093/jac/dkaa286/5878045

ETICHETEtuberculoză

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe