Newsflash
Știri

Trei vieți salvate la Iași, prin transplant de ficat şi rinichi

de Dorina Novac - sept. 30 2020
Trei vieți salvate la Iași, prin transplant de ficat şi rinichi

Agenția Națională de Transplant anunță că trei vieţi au fost salvate prin transplant de ficat şi rinichi la Iaşi, după ce o familie a fost de acord cu donarea de organe.

Agenția Națională de Transplant anunță că la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi s-a realizat cea de-a 5-a intervenţie de prelevare de organe din acest an, de la o pacientă de 50 de ani, aflată în moarte cerebrală.

spital iasi
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi/ Facebook

 

Echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi, formată din dr. Ecaterina Olaru şi dr. Anca Rotaru, alături de coordonatorul regional de transplant, dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi.

„Astfel, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, echipa coorodnată de prof. dr. Cristian Lupaşcu a încheiat cu succes intervenţia de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient de 54 de ani. La Spitalul Clinic «Dr. C.I.Parhon» Iaşi, sub coordonarea Prof. Dr. Adrian Covic, alţi 2 pacienţi, o femeie de 52 de ani şi un bărbat de 54 de ani, aflaţi de mai mulţi ani în dializă, au primit şansa la o viaţă mai bună prin transplant renal”, informează Agenția Națională de Transplant.

transplant iasi

Anul acesta, în România au fost realizate 194 de intervenţii de transplant organe: 4 transplanturi de cord, 1 de plămâni, 139 intervenţii transplant rinichi (din care 96 de la donator in moarte cerebrala) şi 50 transplanturi de ficat (din care 44 de la donator aflat în moarte cerebrală).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe