Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Trei vieți salvate la Iași, prin transplant de ficat şi rinichi

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 30 septembrie 2020, ora 14:54

Agenția Națională de Transplant anunță că trei vieţi au fost salvate prin transplant de ficat şi rinichi la Iaşi, după ce o familie a fost de acord cu donarea de organe.

Agenția Națională de Transplant anunță că la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi s-a realizat cea de-a 5-a intervenţie de prelevare de organe din acest an, de la o pacientă de 50 de ani, aflată în moarte cerebrală.

spital iasi
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi/ Facebook

 

Echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Iaşi, formată din dr. Ecaterina Olaru şi dr. Anca Rotaru, alături de coordonatorul regional de transplant, dr. Raluca Neagu Movilă, au făcut posibil să fie pornite resorturile speranţei pentru alţi pacienţi.

„Astfel, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” Iaşi, echipa coorodnată de prof. dr. Cristian Lupaşcu a încheiat cu succes intervenţia de transplant hepatic, salvând viaţa unui pacient de 54 de ani. La Spitalul Clinic «Dr. C.I.Parhon» Iaşi, sub coordonarea Prof. Dr. Adrian Covic, alţi 2 pacienţi, o femeie de 52 de ani şi un bărbat de 54 de ani, aflaţi de mai mulţi ani în dializă, au primit şansa la o viaţă mai bună prin transplant renal”, informează Agenția Națională de Transplant.

transplant iasi

Anul acesta, în România au fost realizate 194 de intervenţii de transplant organe: 4 transplanturi de cord, 1 de plămâni, 139 intervenţii transplant rinichi (din care 96 de la donator in moarte cerebrala) şi 50 transplanturi de ficat (din care 44 de la donator aflat în moarte cerebrală).

Etichete: prelevare de organe transplant hepatic transplant renal moarte cerebrală

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC