Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Trei trupe românești promovează importanța sănătății mintale

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 10 august 2022, ora 15:48

Campania „Click cu click”, inițiată de Fundația Estuar, aduce tema sănătății mintale în atenția publicului și vrea să implice activ întreaga societate în susținerea unui sistem funcțional de suport.

Istoricul celor doi ani și jumătate de pandemie arată efectul devastator asupra stării sănătății mintale a populației, se arată pe site-ul Fundației Estuar.

estuar

Organizația Mondială a Sănătății anunțat că incidența depresiei și anxietății a crescut cu 25% la nivel mondial. Grupele cele mai afectate sunt femeile și tinerii, iar efectele se vor vedea pe termen lung.

Având în vedere că avem un sistem socio-medical care nu este pregătit să facă față acestor dificultăți, ne oferim sprijinul și facilităm serviciile de sănătate mintală, făcându-le mai accesibile pentru cât mai multe persoane aflate în dificultate”, arată reprezentanții fundației.

Artiștii vor duce mesajul campaniei către publicul lor.

Dorim să deschidem conversații despre contextul actual și impactul acestuia asupra sănătății mintale (...) Putem contribui fiecare dintre noi, cu oricât de puțin, de aici și ideea de click cu click. Cu fiecare leu donat pentru activitățile noastre, prin fiecare gest de solidaritate, construim împreună o comunitate în care nimeni nu va trece singur prin perioadele în care se confruntă cu probleme de sănătate mintală” a spus Amedeea Enache, director executiv Fundația Estuar.

Soliștii celor trei formații care sprijină demersul sunt Doru Trăscău (The Mono Jacks), Doru Pușcașu (Om la Lună) și Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec). Ei au ales să susțină fiecare câte una dintre activitățile fundației pentru care se caută finanțare: psihoterapie, centre de zi, locuințe protejate.

„Primul roman”: editura Litera dă startul unui concurs de debut literar

Etichete: campanie fundatia estuar importanta sanatatii mintale sprijin artisti romani

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.