Newsflash
Știri

Trei spitale din București, dotate cu ambulanțe de ultimă generație

de Dorina Novac - iun. 28 2022
Trei spitale din București, dotate cu ambulanțe de ultimă generație

Spitalele Victor Babeș, Colentina și Carol Davila au fost dotate cu ambulanțe de ultimă generație prin fonduri europene, a anunțat viceprimarul Horia Tomescu.

Nouă ambulanțe de ultimă generație, în valoare totală de 1 milion de euro, au intrat recent în dotarea a trei dintre spitalele administrate de Primăria Municipiului București, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

ambulante

„Toate cele 3 spitale au fost încă de la început în prima linie a luptei cu pandemia de COVID-19, iar de acum dispun de câte trei ambulanțe moderne, dotate la cele mai înalte standarde și capabile să asigure pacienților, în condiții optime, transportul și asistența medicală de care au nevoie”, a precizat, într-o postare pe Facebook, Horia Tomescu.

ambulanta spitale

Ambulanțele sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Sunt dotate cu echipamente și materiale sanitare care includ defibrilatoare semiautomate sau manuale și medicamente necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.

„Achiziția ambulanțelor face parte din proiectul «STOP-COVID în cadrul Spitalelor A.S.S.M.B», finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020”, a adăugat Horia Tomescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe