Newsflash
Internaționale

Tratamentul neuropatiei diabetice

de Dr. Diana Andronache - iul. 16 2021
Tratamentul neuropatiei diabetice

Studiul SENZA-PDN publicat în JAMA Neurology și-a îndeplinit obiectivul principal, demonstrând că pacienţii cu durere cronică secundară neuro­patiei diabetice pot fi trataţi eficient și sigur cu dispozitivul de neurostimulare de înaltă frecvenţă (10kHz) a măduvei spinării, Senza.

p3

        Această soluţie inovatoare reprezintă o nouă speranţă pentru pacienţii cu sindrom dureros refractar la terapia farmacologică maximală. La șase luni, 85% dintre participanţii la studiu incluși în braţul de terapie cu sistemul de stimulare a măduvei spinării au raportat atenuarea durerii cu ≥50%, comparativ cu braţul control (5%). De asemenea, la șase luni, gradul mediu de durere s-a atenuat cu 76% în grupul de tratament, comparativ cu grupul control, unde durerea a fost percepută ca fiind agravată.

 


Notă autor:

https://www.prnewswire.com/news-releases/nevro-announces-publication-of-landmark-senza-pdn-clinical-trial-results-in-jama-neurology-301262140.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe