Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tratamentul migrenei rezistente

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 26 iunie 2020

Combinaţia dintre rizatriptan și meloxicam, în formulă orală cu absorbţie îmbunătăţită, a condus la obţinerea unui control mai eficient și mai rapid al durerii migrenoase .

poza 3Combinaţia dintre rizatriptan și meloxicam, în formulă orală cu absorbţie îmbunătăţită, a condus la obţinerea unui control mai eficient și mai rapid al durerii migrenoase faţă de utilizarea monoterapiei cu fiecare dintre cei doi compuși sau placebo, conform Medscape.

Această combinaţie a fost testată într-un studiu de fază trei, care a inclus 1.594 de subiecţi neresponsivi la tratamentul anterior, ce prezentau, în medie, între două și opt migrene lunar.

Utilizarea a 10 mg de rizatriptan, în combinaţie cu 20 mg de meloxicam a condus la obţinerea unui control rapid, susţinut, substanţial și semnificativ statistic, comparativ cu placebo sau monoterapia cu oricare dintre cei doi compuși.

S-a înregistrat un răspuns favorabil, cu ameliorarea durerii încă din primele 15 minute, acesta fiind maximal la 60 de minute. Tratamentul s-a dovedit a fi sigur și bine tolerat, fiind înregistrate mai puţine reacţii adverse decât în monoterapia cu fiecare dintre cei doi compuși.

Etichete: tratament migrena migrena rezistenta migrena rizatriptan meloxicam

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC