Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tratamentul endoscopic al obezităţii

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 23 aprilie 2021

Studiile clinice randomizate arată că în cazul pacienţilor cu obezitate (IMC>30 kg/mp) care nu au avut rezultate favorabile cu strategiile convenţionale de tratament, plasarea unui balon intragastric a îmbunătăţit semnificativ rezultatele pe termen lung.

Rezultatele au fost cuantificate prin scădere ponderală, ameliorarea parametrilor metabolici (glicemia à jeun, hemoglobina glicozilată) și un control mai bun al diabetului, hipertensiunii arteriale și profilului lipidic.

poza2_1

        Modificările stilului de viaţă sunt însă puternic recomandate pentru a menţine aceste beneficii, potrivit ghidului de practică clinică publicat de Societatea Americană de Gastroenterologie. De asemenea, este puternic recomandată administrarea terapiei profilactice cu inhibitori de pompă de protoni (IPP), în doza cea mai mică, pe o durata scurtă de timp, după această intervenţie. Dovezile actuale arată că administrarea IPP în cazul acestor pacienţi a fost asociată cu rate mai mici de evenimente adverse grave (hemoragie digestivă superioară). În anumite cazuri, poate fi recomandată administrarea medicamentelor antiemetice, pentru a atenua senzaţia de greaţă și episoadele de vărsături, acest tablou clinic putând determina îndepărtarea prematură a baloanelor intragastrice.

 

https://www.medscape.com/viewarticle/949492

Etichete: tratament obezitate balon

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.