Newsflash
Internaționale

Tratamentul endoscopic al obezităţii

de Dr. Diana Andronache - apr. 23 2021
Tratamentul endoscopic al obezităţii

Studiile clinice randomizate arată că în cazul pacienţilor cu obezitate (IMC>30 kg/mp) care nu au avut rezultate favorabile cu strategiile convenţionale de tratament, plasarea unui balon intragastric a îmbunătăţit semnificativ rezultatele pe termen lung.

Rezultatele au fost cuantificate prin scădere ponderală, ameliorarea parametrilor metabolici (glicemia à jeun, hemoglobina glicozilată) și un control mai bun al diabetului, hipertensiunii arteriale și profilului lipidic.

poza2_1

        Modificările stilului de viaţă sunt însă puternic recomandate pentru a menţine aceste beneficii, potrivit ghidului de practică clinică publicat de Societatea Americană de Gastroenterologie. De asemenea, este puternic recomandată administrarea terapiei profilactice cu inhibitori de pompă de protoni (IPP), în doza cea mai mică, pe o durata scurtă de timp, după această intervenţie. Dovezile actuale arată că administrarea IPP în cazul acestor pacienţi a fost asociată cu rate mai mici de evenimente adverse grave (hemoragie digestivă superioară). În anumite cazuri, poate fi recomandată administrarea medicamentelor antiemetice, pentru a atenua senzaţia de greaţă și episoadele de vărsături, acest tablou clinic putând determina îndepărtarea prematură a baloanelor intragastrice.

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/949492

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe