Newsflash
Știri

Tratament la domiciliu pentru hemofilici

de Dan Dumitru MIHALACHE - apr. 20 2018
Tratament  la domiciliu  pentru hemofilici
    Reprezentanții Asociației Naționale a Hemofilicilor din România (ANHR) și ai Asociației Române de Hemofilie au declarat că vor continua campania „Misiunea: Zero Sângerări”, începută în urmă cu un an, astfel încât cei implicați în managementul hemofiliei să mențină efortul comun și să-și asume sarcini specifice și precise. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, la București, la 16 aprilie, cu ocazia marcării Zilei mondiale a Hemofiliei 2018. În România, tratamentul pentru persoanele diagnosticate cu hemofilie este asigurat prin programul național de profil, a declarat Răzvan Vulcănescu, președintele CNAS. Programul prevede asigurarea, în spital şi în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis, a medicamentelor specifice pentru prevenția și tratamentul accidentelor hemoragice ale bolnavilor cu hemofilie congenitală (hemofilia A şi B, boala von Willebrand) şi hemofilie dobândită. Oana Costan, directorul de programe curative al CNAS, spune că bugetul alocat tratamentului pentru hemofilie a crescut de la aproximativ 30 de milioane de lei în 2013 la peste 179 de milioane lei anul acesta. Aceasta a subliniat importanța educării pacienţilor, pentru a înțelege rolul acestei profilaxii. Nicolae Oniga, președintele ANHR, spune că următorii pași care trebuie făcuţi în atingerea ţintei campaniei sunt instituirea tratamentului la domiciliu și crearea registrului național al pacienților hemofilici.
În ţara noastră, în anul 2017 erau înregistrați 1.354 de pacienți cu hemofilie, dintre care 450 sunt copii. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe