Newsflash
Știri

Tratament cu anticorpi monoclonali în regim de spitalizare de zi, la patru spitale din Iași

de Dorina Novac - nov. 9 2021
Tratament cu anticorpi monoclonali în regim de spitalizare de zi, la patru spitale din Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași a stabilit procedura pentru efectuarea tratamentului cu anticorpi monoclonali la persoanele infectate cu SARS-CoV-2.

Aceste doze se vor administra pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativi pentru evoluția severă a COVID-19, în primele 6 zile de la debutul simptomelor.

spital iasi

„Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii. Aceste medicamente previn trecerea la stadii severe de boală, numai dacă sunt administrate în primele 6 zile de la debut. Se consideră debutul bolii, prima zi în care au apărut simptome specifice. Menționăm că nu trebuie să se confunde data debutului bolii cu data efectuării testului RT-PCR”, informează DSP Iași.

Potrivit DSP Iași, pentru pacienții care prezintă simptome ușoare, la recomandarea medicului de familie, tratamentul se poate efectua în regim de spitalizare de zi la următoarele unități medicale:

  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași;
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași;
  • Elytis Hospital;
  • Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași – în cazul acestui spital, tratamentul se aplică doar pacienților cu boli renale cronice.

De asemenea, pacienții care dețin mașini personale se vor putea prezenta la unitatea medicală, conform planificării, în intervalul orar stabilit, iar cei care nu dețin mașini personale, vor fi transportați de către serviciile de ambulanță.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Iași a pus la dispoziția medicilor care prescriu aceste tratamente, aplicația informatică CaPeSaRo, în vederea programării pacienților și a eliberării dozelor de anticorpi monoclonali de la farmacia DSP Iași.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe