Newsflash
Știri

Tratament antihepatitic aprobat în pediatrie

de Dr. Mădălina Badea - mai 8 2020
Tratament antihepatitic aprobat în pediatrie

Combinaţia dintre sofosbuvir și velpatasvir, utilizată în tratamentul hepatitei C la adulţi începând cu anul 2016, a fost aprobată de Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA pentru tratamentul infecţiei cu oricare dintre cele șase genotipuri virale la pacienţi pediatrici.

Acest aspect este important pentru colectivităţile în care accesul la testare genetică este limitat. Aprobarea s-a bazat pe rezultatele unui studiu ce a inclus 173 de pacienţi pediatrici, indicând o eficacitate și o siguranţă bune ale acestui medicament, similare populaţiei adulte.

Combinaţia este recomandată copiilor cu vârsta peste șase ani, care cântăresc minimum 17 kg. Forma ușoară a bolii nu are indicaţie pentru această combinaţie terapeutică. Pentru formele ajunse în stadiul de ciroză se sugerează asocierea sofosbuvir-velpatasvir cu alte medicamente, cum este cazul ribavirinei pentru formele severe.

Foto: freeimages.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe