Newsflash
Știri

Tranșă nouă de vaccin gripal trimisă către DSP-uri

de Florentina Ionescu - oct. 20 2020
Tranșă nouă de vaccin gripal trimisă către DSP-uri

Potrivit Ministerului Sănătății, 500.000 de doze de vaccin gripal au fost livrate ieri de furnizor către direcțiile de sănătate publică. Acestea reprezintă o nouă tranșă din totalul de doze din cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.

Dozele de vaccin vor fi direcționate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

vaccin gripal MS transa noua pentru DSP

Mai multe vaccinuri gripale față de anul trecut

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare a început în 14 septembrie 2020, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți, anunță Ministerul Sănătății. Următoarea tranșă de 1.100.000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie.

persoanele care vor fi imunizate

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Câte persoane au fost deja vaccinate

Până în data de 11 octombrie 2020 au fost vaccinate antigripal 146.537 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Conform CNSCBT, la nivel național, în cea de-a doua săptămână de supraveghere și monitorizare a evoluției infecțiilor respiratorii acute și gripei, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare- IACRS și pneumonii) a fost de peste 42.000, cu aproximativ 50,2% mai mic, comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.564), dar într-o creștere ușoară, cu 8,7%, comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Până în prezent, în acest sezon nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă.


Notă autor:

Credit foto: Gerd Altmann de pe Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe