Newsflash
Știri

Tot ce trebuie să știți despre vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii între 12 și 15 ani

de Florentina Ionescu - iun. 2 2021
Tot ce trebuie să știți despre vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii între 12 și 15 ani

Copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina de astăzi, 2 iunie, împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Reprezentanții platformei naționale RO Vaccinare au explicat ieri că platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților.

vaccinare la adolescenti romania intre 12 si 15 ani
Foto de cromaconceptovisual de la Pixabay 

Astfel, schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Totuși, este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal al copilului.

O altă informație extrem de importantă este că vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste este Comirnaty, produs de BioNTech și Pfizer.

„Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, se arată pe rețeaua de socializare menționată mai sus.

Informații utile pentru părinți

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe