Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tot ce trebuie să știți despre vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii între 12 și 15 ani

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 2 iunie 2021, ora 10:30

Copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina de astăzi, 2 iunie, împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Reprezentanții platformei naționale RO Vaccinare au explicat ieri că platforma de programare a fost optimizată și permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani și peste prin contul părinților.

vaccinare la adolescenti romania intre 12 si 15 ani
Foto de cromaconceptovisual de la Pixabay 

Astfel, schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă. Totuși, este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal al copilului.

O altă informație extrem de importantă este că vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste este Comirnaty, produs de BioNTech și Pfizer.

„Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, se arată pe rețeaua de socializare menționată mai sus.

Informații utile pentru părinți

Etichete: vaccinare adolescenti romania vaccinare anti-COVID copii vaccinare anti-COVID-19 vaccin pfizer adolescenti vaccinare pfizer adolescenti Pfizer si BioNTech rovaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.