Newsflash
Știri

Toate locurile de la unitatea mobilă ATI, instalată la SJU Pitești, ocupate

de Dorina Novac - aug. 10 2020
Toate locurile de la unitatea mobilă ATI, instalată la SJU Pitești, ocupate

Toate cele 12 paturi ale unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti sunt ocupate.

Potrivit reprezentanților unității medicale, pe data de 5 august, 4 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus au ajuns să fie tratați în Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă, amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești.

unitate ATI pitesti
Sursă imagine: Spitalul Județean de Urgență Pitești/Facebook

 

„Azi, Unitatea funcționează la capacitate maximă, toate cele 12 paturi fiind ocupate. În Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Pitești, 13 din cele 15 paturi disponibile sunt ocupate”, se arată într-o informare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti.

Sursa citată precizează că cele 25 de paturi de terapie intensivă sunt ocupate de pacienţi diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, 17 dintre bolnavi fiind ventilați mecanic.

Citește și: O unitate mobilă ATI cu 12 paturi, instalată la SJU Pitești

Unitatea mobilă de terapie intensivă, amplasată în curtea SJU Piteşti, a devenit funcţională pe data de 31 iulie, după ce s-au finalizat toate procedurile de instalare și a primit avizul de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș.

Construită pe structura unui tir, aceasta este dotată cu 12 paturi, având toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, pentru a putea oferi asistență medicală de specialitate pacienților în stare critică.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe