Newsflash
Știri

Ținte false

de Sorina BUZATU - mar. 21 2016
Ținte false
     Un raport publicat săptămâna aceasta de Institutul Cantacuzino arată că sursa îmbolnăvirii copiilor din județul Argeș nu sunt alimentele pe care Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară (IISPV) le-a declarat săptămâna trecută contaminate cu Escherichia coli producătoare de verotoxină (VTEC). Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Institutului Cantacuzino, „rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E. coli O26 izolate de la pacienți cu cele izolate de IISPV din brânză și carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice“.
     Specialiștii de la Cantacuzino au analizat trei tulpini obținute de la copii din Argeș, Sibiu, respectiv Bacău, diagnosticați cu infecție cu E. coli tip VTEC O26, și încă șase tulpini izolate de IISPV din brânză (două tulpini) și din carne de pui (patru). Cele trei tulpini de la sugari au fost diferite între ele și diferite de cele izolate de IISPV.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe