Newsflash
Știri

Tinerii cu vârste între 12 și 17 ani pot fi vaccinați cu Moderna

de Dorina Novac - aug. 2 2021
Tinerii cu vârste între 12 și 17 ani pot fi vaccinați cu Moderna

Platforma de programare dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale permite înscrierea la vaccinare a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, pentru imunizarea împotriva COVID-19, cu vaccinul produs de compania Moderna.

Campania de imunizare în rândul adolescenților vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, luni, 23 iulie, acordarea extinderii indicației vaccinului Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani.

tineri vaccinati

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile, conform RCP, informează Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali.

„De asemenea, din data de 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel național”, transmite CNCAV.

vaccin moderna

Potrivit sursei citate, vaccinarea este gratuită și voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens.

Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe