Newsflash
Știri

Testări gratuite Papanicolau și HPV la INSMC

de Cristina GHIOCA - iun. 10 2022
Testări gratuite Papanicolau și HPV la INSMC

Acţiunea este parte a proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce (SCCUT), cu finanţare europeană.

Femeile din regiunea Sud-Muntenia (judeţele Argeș, Călărași, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova și Teleorman) vor beneficia de testare gratuită Babeș-Papanicolau și HPV în cadrul Centrului de prevenţie, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” (INSMC), de la Maternitatea Polizu. Acţiunea este parte a proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce (SCCUT), cu finanţare europeană.

Testările Babeș-Papanicolau se adresează femeilor cu vârsta între 24 și 29 de ani, iar cele pentru HPV celor între 30 și 64 de ani, informează INMSC într-un comunicat de presă. Programările se fac la numărul 0758.025.706, de luni până vineri, între orele 08:00 și 14:00. La sosirea la cabinet, doritoarele trebuie să prezinte un act de identitate care să ateste că sunt domiciliate în judeţele din aria de acoperire a proiectului. SCUUT își propune să ofere investigaţii medicale gratuite pentru 170.001 femei.

Anual, în România, peste 1.800 de femei mor de cancer de col uterin și aproape 3.400 sunt diagnosticate cu această boală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe