Newsflash
Știri

Testare pentru hepatitele virale în judeţul Dolj

de Florentina Ionescu - iul. 23 2021
Testare pentru hepatitele virale în judeţul Dolj

Săptămâna aceasta, în judeţul Dolj s-a dat startul programului de testare gratuită pentru depistarea infecţiei cu virusurile hepatitice B și C din România, susţinut prin fonduri europene.

analize laborator screening hepatite virale

Aproximativ 120.000 de persoane din Oltenia și Muntenia vor fi testate pentru depistarea infecţiei cu virusuri hepatitice B și C în cadrul proiectului LIVE(RO)2-SUD implementat de Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Asociaţia Română Anti-SIDA. Judeţele Argeș și Dolj sunt primele în care va fi demarat acest program de screening finanţat din fonduri europene.

        Testarea se va realiza în cabinetul medicului de familie, prin teste rapide din sânge capilar care detectează antigenul HBs și anticorpii anti-hepatită C, a explicat într-o conferinţă de presă prof. dr. Liliana Gheorghe, managerul proiectului. În cazul unui rezultat pozitiv, pacientul va fi programat pentru consult de specialitate și extinderea investigaţiilor, în vederea tratamentului, în unul dintre Centrele de Prevenţie înfiinţate prin proiect.

        Prof. dr. Ion Rogoveanu, medic primar gastroenterologie și coordonatorul unuia dintre cele trei centre de prevenţie, a pus accentul pe cooperarea dintre specialiști. Potrivit acestuia, importanţa acestui proiect este reprezentată de crearea Sistemului de Evidenţă Electronică a Screeningului, dar mai ales de cooperarea pluridisciplinară, dintre medicii de familie, gastroenterologi, interniști, medicii de laborator și asistenţii medicali.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe