Newsflash
Știri

Testare COVID: două federații din învățământ vor să dea statul în judecată

de L. Budin - sept. 16 2021
Testare COVID: două federații din învățământ vor să dea statul în judecată

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” anunţă că vor da în judecată statul, dacă angajaţii din învăţământ vor fi obligaţi să facă teste COVID pe banii lor.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” avertizează Guvernul României că vor ataca în justiţie „orice act prin care angajaţii din învăţământ vor fi obligaţi să se testeze pe banii lor pentru depistarea COVID-19”, se arată într-un comunicat preluat de Agerpres.

test-covid1

Federațiile subliniază că, înainte de a aplica o astfel de măsură prin care să oblige angajaţii din învăţământ care nu s-au vaccinat anti-COVID să-şi plătească testele, decidenții „ar trebui să lectureze” Codul Muncii, care, la art. 175 alin (4) prevede că: „Măsurile privind securitatea şi sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligaţii financiare pentru salariaţi”.

Sindicaliștii consideră că, dacă Executivul și-ar fi atins obiectivul şi, prin campaniile publice, ar fi convins 70% din populaţia României să se vaccineze, se ajungea la imunizarea de masă şi nu ar mai fi existat ameninţarea valului patru al pandemiei.

Având în vedere cele prezentate mai sus şi ţinând cont că peste 60% (193.430 de persoane) din angajaţii din învăţământ s-au vaccinat deja, considerăm că orice act normativ prin care se vrea introducerea testării cu plată este atât ilegal, cât şi imoral”, precizează reprezentanţii celor două federații.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe