Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Descoperire: Test de sânge care depistează COVID-19 în 20 de minute

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 20 iulie 2020, ora 10:49

Prima cercetare realizată pe această direcție de Monash University, în Australia, a putut detecta cazurile COVID-19 pozitive, folosind probe de sânge, în doar 20 de minute.

Testul acesta despre care scrie presa străină a identificat dacă acele persoane au contractat virusul SARS-CoV-2. Potrivit medicalxpress.com, această descoperire ar putea duce la progrese uriașe la nivelul întregii lumi, în efortul de a limita răspândirea comunitară a COVID-19 prin urmărirea și identificarea contacților.

test covid sange 20 de minute rezultate

Cercetătorii, scrie sursa citată, au putut recent să identifice cazurile de COVID-19 folosint 25 de microlitri de plasmă din probele de sânge ale persoanelor testate.

Echipa de cercetători a fost condusă de BioPRIA și de Universitatea Monash, care a inclus și cercetători de la la ARC Center of Excellence in Convergent BioNano Science and Technology. Cercetătorii și-au unit, deci, forțele și au dezvoltat un test simplu de aglutinare (o analiză folosită pentru a determina prezența și cantitatea unei substanțe chimice în sânge) pentru a detecta prezența anticorpilor care au valori crescute ca răspuns la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa citată spune că acele cazuri COVID-19 pozitive au cauzat o aglutinare sau o aglomerare a globulelor roșii din sânge, lucru care a fost ușor de identificat, chiar cu ochiul liber. Cercetătorii au putut să obțină rezultatele pozitive sau negative în aproximativ 20 de minute.

Metoda actuală folosită (testarea PCR) este folosită pentru a identifica persoanele care sunt în prezent pozitive, deci care au COVID-19. Testul de aglutinare poate determina dacă o persoană a fost recent infectată odată ce infecția a dispărut din organism. Metoda aceasta are potențialul de a fi folosită pentru a detecta anticorpii care au valori crescute ca răspuns la vaccinare, pentru a ajuta în studiile clinice.

Rezultatele cercetării au fost publicate în 17 iulie 2020, în jurnalul „ACS Sensors”.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: COVID-19 testare covid-19 studiu COVID-19 pacienti cu COVID-19 detectare covid-19 testari COVID-19 cazuri covid-19 diagnostic covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC