Newsflash
Internaționale

Terapia ţintită a cancerului pancreatic

de Dr. Diana Andronache - feb. 18 2022
Terapia ţintită a cancerului pancreatic

Un dispozitiv medical inovator, numit Oncosil, a fost aprobat pentru a trata pacienţii cu cancer pancreatic local avansat nerezecabil.

Un dispozitiv medical inovator, numit Oncosil, a fost aprobat pentru a trata pacienţii cu cancer pancreatic local avansat nerezecabil, în combinaţie cu chimioterapia pe bază de gemcitabină. Dispozitivul a primit aprobare accelerată (breaktrough device designation) în Uniunea Europeană, Marea Britanie și Statele Unite.

Este vorba de un dispozitiv de radioterapie internă sau brahiterapie, de unică folosinţă, injectat direct în ţesutul neoplazic pentru a furniza o doză predeterminată de radiaţii beta. Oncosil este format din microparticule care conţin un radioizotop fosfor-32, dispersate într-un diluant special, care acţionează ca un transportor pentru a facilita implantarea microparticulelor în ţesutul ţintă. Astfel, medicii pot administra o doză mai mare de radiaţii direct în ţesutul tumoral, protejând organele din jur de radiaţii.

Doza este adaptată pentru fiecare formaţiune tumorală pentru a primi 100 Gy de radiaţii, luând în calcul volumul tumoral. Prepararea se face în cadrul Departamentului de Medicină Nucleară sau într-o radiofarmacie autorizată. Ulterior, administrarea este efectuată de către un medic specializat, prin endoscopie ghidată prin ultrasunete. Având în vedere timpul de înjumătăţire al radioizotopului fosfor-32, de două săptămâni, 98% din radiaţie este livrată în 81 de zile. Microparticulele rămân ulterior în ţesutul tumoral permanent.

 


Notă autor:

https://www.oncosil.com/global/healthcare/oncosil-device

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe