Newsflash
Știri

Terapia prin... dietă?

de Constanţa MARINESCU - apr. 12 2012
Terapia prin... dietă?

   Conform revistei Viaţă+Sănătate, al cărei număr 3 l-am primit de curând, se pare că s-au făcut progrese în dietoterapia cancerului. Dl dr. Nicolae Dan dezvoltă acest subiect, de interes general, având în vedere importanţa şi impactul cancerului în viaţa fiecăruia dintre noi; iată care ar fi tendinţele actuale – trei la număr – în abordarea cancerului: apropierea medicinii clasice, prin cercetare, de metode şi idei provenite din medicina tradiţională; aducerea dietei la stadiu de element curativ, nu numai preventiv, şi abordarea epigenetică a tratamentului dietetic. Tot despre cancer, în articolul dlui dr. Septimiu Voidăzan, Epidemiologia cancerului colorectal, în care semnalează factorii de risc necontrolabili şi cei controlabili, precum şi măsurile de prevenţie, subliniind că această boală gravă poate fi curabilă, dacă se depistează din timp. O maladie care doare: fibromialgia, la rubrica „Din secretele recuperării“, un material semnat de dl dr. Ionuţ Dobrescu, despre această afecţiune „ale cărei cauze rămân încă necunoscute“. O ultimă recomandare din cuprinsul revistei se opreşte la articolul de fond, în care dna dr. Valentina Dan „navighează“ printr-un „univers aparte“: creierul femeii. „Ca să rezolve aceleaşi probleme, să prelucreze acelaşi limbaj… cele două sexe folosesc arii diferite din creier şi activează circuite diferite“, femeia are aptitudini unice, abilităţi de conectare la un nivel profund, iar o concluzie firească, ţinând cont de talentul înnăscut al femeii de a aplana conflicte în relaţiile interumane, este aceea că „profesia de psiholog îi vine ca o mănuşă“. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe