Newsflash
Internaționale

Terapia cu ribociclib și letrozol în cancerul de sân

de Dr. Diana Andronache - mar. 18 2022
Terapia cu ribociclib și letrozol în cancerul de sân

Terapia de primă linie cu ribociclib în asociere cu letrozol a demonstrat un beneficiu semnificativ în ceea ce privește rata de supravieţuire, comparativ cu placebo și letrozol, la pacienţii cu cancer de sân avansat.

poza1Neoplaziile mamare reprezintă, la nivel global, principala cauză de deces prin cancer la femei. Este o boală heterogenă, alcătuită din mai multe subtipuri biologice, fiecare având un comportament distinct. Cel mai frecvent subtip de cancer de sân este caracterizat prin receptor hormonal (HR) pozitiv și receptor 2 al factorului de creștere epidermic uman (HER-2) negativ.

Studiul MONALEESA-2 este un studiu de fază 3, care evaluează eficacitatea și siguranţa terapiei cu ribociclib asociat letrozolului, ca primă linie de tratament, în rândul pacientelor aflate în postmenopauză, cu cancer de sân avansat, HR pozitiv și HER-2 negativ. Recent au fost publicate datele din analiza finală a studiului.

Crește supravieţuirea globală

Kinazele 4 și 6 dependente de ciclină (CDKs – cyclin-dependent kinases) joacă un rol-cheie în patologia oncologică. Creșterea expresiei CDK4 determină rezistenţă la terapia hormonală la pacientele cu cancer de sân HR pozitiv. În stadii preclinice, s-a demonstrat că ribociclib inhibă CDK4 în mod preferenţial, iar utilizarea acestor inhibitori îmbunătăţește supravieţuirea fără progresie a bolii la pacienţii cu cancer de sân HR pozitiv, HER-2 negativ.

Administrarea de ribociclib în asociere cu letrozol a demonstrat un beneficiu semnificativ în ceea ce privește supravieţuirea globală, comparativ cu placebo și letrozol.

Datele obţinute arată în medie o supravieţuire globală de 63,9 luni în grupul ribociclib și de 51,4 luni în grupul placebo. După o perioadă medie de urmărire de 6,6 ani, au survenit 181 de decese în grupul ribociclib (54,2%) și 219 decese în grupul placebo (65,6%). Cel mai frecvent eveniment advers a fost neutropenia, documentată la 63,8% dintre pacienţii care au primit ribociclib și la 1,2% dintre pacienţii incluși în grupul placebo. 


Notă autor:

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2114663

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe