Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Terapia cu ozanimod a colitei ulcerative

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 4 iunie 2021

FDA a aprobat recent medicamentul ozanimod pentru tratamentul formelor moderate și severe de colită ulcerativă.

Rectocolita ulcerohemoragică sau colita ulcerativă (CU) este o afecţiune autoimună, caracterizată prin inflamaţie cronică a mucoasei și submucoasei colonului. Manifestările clinice cuprind scaune de consistenţă scăzută, asociate uneori cu sânge și mucus, durere abdominală colicativă, tenesme rectale și semne sistemice precum febră, fatigabilitate, scădere ponderală.

        Ozanimod este primul modulator al receptorului sfingozin-1-fosfat (S1P) aprobat pentru tratamentul CU. Indicaţia se bazează pe rezultatele favorabile ale studiului de fază 3 True North, care a evaluat eficacitatea medicamentului ca terapie de inducţie pe o perioadă de 10 săptămâni, ulterior ca terapie de întreţinere timp de 42 de săptămâni, pe un eșantion care a cuprins 645 de pacienţi, cu vârsta medie de 42 de ani. Obiectivul principal a fost îndeplinit, în săptămâna 52 remisiunea clinică fiind semnificativ mai mare în grupul de tratament (37%), comparativ cu placebo (19%). De asemenea, a fost observată ameliorarea aspectului endoscopic și histologic al mucoasei colonice.

 

https://www.medscape.com/viewarticle/952062

Etichete: ozanimod RCUH

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC