Newsflash
Internaționale

Terapia cu ozanimod a colitei ulcerative

de Dr. Diana Andronache - iun. 4 2021
Terapia cu ozanimod a colitei ulcerative

FDA a aprobat recent medicamentul ozanimod pentru tratamentul formelor moderate și severe de colită ulcerativă.

Rectocolita ulcerohemoragică sau colita ulcerativă (CU) este o afecţiune autoimună, caracterizată prin inflamaţie cronică a mucoasei și submucoasei colonului. Manifestările clinice cuprind scaune de consistenţă scăzută, asociate uneori cu sânge și mucus, durere abdominală colicativă, tenesme rectale și semne sistemice precum febră, fatigabilitate, scădere ponderală.

        Ozanimod este primul modulator al receptorului sfingozin-1-fosfat (S1P) aprobat pentru tratamentul CU. Indicaţia se bazează pe rezultatele favorabile ale studiului de fază 3 True North, care a evaluat eficacitatea medicamentului ca terapie de inducţie pe o perioadă de 10 săptămâni, ulterior ca terapie de întreţinere timp de 42 de săptămâni, pe un eșantion care a cuprins 645 de pacienţi, cu vârsta medie de 42 de ani. Obiectivul principal a fost îndeplinit, în săptămâna 52 remisiunea clinică fiind semnificativ mai mare în grupul de tratament (37%), comparativ cu placebo (19%). De asemenea, a fost observată ameliorarea aspectului endoscopic și histologic al mucoasei colonice.

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/952062

ETICHETEozanimodRCUH

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe