Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Telemedicină de urgenţă şi în România

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 21 august 2009

De curând, dl dr. Ion Bazac, ministrul sănătăţii, a inaugurat, la Târgu Mureş, primul proiect-pilot de telemedicină cuprinzând structurile de urgenţă a 40 de unităţi sanitare din judeţele Alba, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, care vor fi coordonate regional de către Spitalul Judeţean Tg. Mureş. Finanţarea a fost asigurată de Banca Mondială, iar bugetul acestuia se ridică la un milion de euro. (...)

   Sistemul regional interspitalicesc de telemedicină presupune realizarea unei conexiuni bidirecţionale audio, video şi de transmisii de date, prin care medicii centrului regional de coordonare primesc informaţii despre parametrii vitali, EKG, datele personale ale pacientului, precum şi imagini radiologice şi de ecografie. Pe baza acestor informaţii, medicii centrului vor putea sprijini cadrele medicale din spitalele interconectate cu consultări şi recomandări în acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
   De asemenea, mecanismul sistemului va permite consultarea unor specialişti pentru o a doua opinie în cazuri de urgenţă, precum şi în alte domenii. În plus, acesta va conduce la asigurarea sprijinului decizional în ceea ce priveşte necesitatea transferului de urgenţă a pacienţilor aflaţi în stare critică, stabilirea destinaţiei optime şi a mijlocului optim de transport. Şi, nu în ultimul rând, sistemul de telemedicină va crea o platformă de comunicare şi învăţământ la distanţă prin videoconferinţă între centrul regional şi unităţile sanitare implicate în sistem.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.