Newsflash
Știri

Tehnologia VR în sprijinul copiilor cu autism

de Dorina Novac - iul. 10 2020
Tehnologia VR în sprijinul copiilor cu autism

Digital Therapy for Autism este funcţional în centrele Autism Voice din București și este singurul proiect din România care folosește realitatea virtuală (VR) în terapia copiilor cu autism.

Prin intermediul acestei tehnologii, peste 200 de copii cu tulburări de spectru autist vor avea acces la un sistem digital menit să îi ajute în terapie. Scopul este de a îmbunătăţi recuperarea și integrarea copiilor cu autism și alte tulburări de dezvoltare prin digitalizarea și transpunerea în realitate virtuală a terapiei ABA (Applied Behavior Analisys) aplicată acestora.

Digital Therapy for Autism (2)

Cu ajutorul VR, copiii se pot obișnui cu contexte sociale cotidiene, cum ar fi mersul cu metroul, mersul la cumpărături, după cum a explicat Anca Dumitrescu, președinta Autism Voice. În acest sens, Ideologiq România, compania care s-a ocupat de soluţia tehnică a proiectului, a dezvoltat și produs cinci experienţe interactive de realitate virtuală și șase kituri de VR. Dintre cele cinci experienţe create, două au componente de interactivitate și trei sunt pe model recompensă. Copiii trebuie să parcurgă cu succes primele două experienţe de interactivitate, pentru a avea acces și la cele care îi recompensează.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe