OMS, Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei şi Parteneriatul „Stop TB“ apelează la liderii din întreaga lume de a-şi amplifica implicarea şi contribuţiile pentru îndeplinirea obiectivelor de a diagnostica şi trata un milion de persoane cu TB MDR între 2011 şi 2015. (...)
  
"> TB în lume şi în Europa - Viața Medicală
Newsflash
Știri

TB în lume şi în Europa

de Dr. Maria DRAGOTĂ - mar. 25 2011
TB în lume şi în Europa

   OMS, Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei şi Parteneriatul „Stop TB“ apelează la liderii din întreaga lume de a-şi amplifica implicarea şi contribuţiile pentru îndeplinirea obiectivelor de a diagnostica şi trata un milion de persoane cu TB MDR între 2011 şi 2015. (...)
  

   OMS, Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei şi Parteneriatul „Stop TB“ apelează la liderii din întreaga lume de a-şi amplifica implicarea şi contribuţiile pentru îndeplinirea obiectivelor de a diagnostica şi trata un milion de persoane cu TB MDR între 2011 şi 2015.
   OMS a dat publicităţii raportul Toward Universal Access to Diagnosis and Tratment of MDR-TB and XDR-TB by 2015, ce prezintă progresul în ţările cu cea mai mare povară a TB rezistente la medicamente. Se estimează că vor fi mai mult de două milioane de cazuri cu TB MDR în perioada 2011–2015. Din 2009, 23 de ţări greu afectate de aceste forme de TB au dublat bugetele pentru TB MDR. În perioada 2002–2010, programele TB finanţate de Fondul Global în toată lumea au asigurat tratamentul a 7,7 milioane de persoane şi au salvat 4,1 milioane de vieţi.
*
   Raportul Supravegherea tuberculozei în Europa 2009, publicat de ECDC (Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor) şi Biroul Regional al OMS pentru Europa, furnizează dovezi îngrijorătoare privind răspândirea – TB MDR şi a persistenţei TB în rândul copiilor.
   Mesajele-cheie privind tuberculoza la copil (0–14 ani) sunt: • Mulţi copii încă suferă de TB în Europa. Cel puţin 40.000 de cazuri raportate în 2009 • Tuberculoza la copil este un marker al transmiterii în comunitate. Prevenirea infecţiei TB la copii este baza obţinerii unei generaţii fără tuberculoză în Europa. În unele ţări, incidenţa bolii la copii este în creştere • Diagnosticul tuberculozei la copil rămâne o provocare. Doar 19% din cazuri au fost confirmate bacteriologic prin cultură în 2009.            
   Numărul de decedaţi şi pacienţi pierduţi din supraveghere constituie încă motiv de îngrijorare. Populaţia vulnerabilă, incluzând copiii, încă nu are acces la diagnostic şi tratament la timp şi de calitate. Acestea rămân o urgenţă din cauza prevalenţei ridicate a TB MDR şi a TB XDR.
   Progrese privind eliminarea TB de pe continent pot fi făcute doar prin adresarea celor mai vulnerabili în materie de prevenire şi control al acestei boli: copiii. ECDC în colaborare cu Parteneriatul „Stop TB“ au convocat experţi din întreaga lume în domeniul tuberculozei la copil, la Stockholm, în zilele de 17 şi 18 martie a.c, pentru a identifica posibile strategii de îmbunătăţire a diagnosticului, tratamentului şi prevenţiei bolii la acestă categorie de vârstă.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe