Newsflash
Știri

Târgu Mureș: o nouă ediție a Cursului Internațional de Chirurgie Artroscopică

de L. Budin - mai 26 2022
Târgu Mureș: o nouă ediție a Cursului Internațional de Chirurgie Artroscopică

Prof. dr. Tiberiu Băţagă, organizatorul evenimentului, a anunţat că se doreşte înfiinţarea unui centru de excelenţă FIFA în România, pentru recuperarea sportivilor.

Până pe 27 mai, Târgu Mureș este gazda Cursului Internațional de Chirurgie Artroscopică, sub patronajul Academiei Europene de Chirurgie Artroscopică (ESSKA), în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din municipiu.

genunchi2

Sursă foto: Facebook Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie

La eveniment participă lectori renumiți din țară și din străinătate, se arată pe pagina de Facebook a UMFST Târgu Mureș.

Prof. dr. Tiberiu Băţagă, organizatorul evenimentului, a anunţat, la deschidere, că se doreşte înfiinţarea unui centru de excelenţă FIFA în România, pentru recuperarea sportivilor, informează Agerpres.

Este a 6-a ediţie a Cursului, ediţie în care avem două noutăţi. Vom avea o zonă de laborator mai extinsă faţă de ediţiile precedente. În plus, de comun acord am reuşit să stabilim un număr de doar 30 de participanţi, până acum erau în număr mult mai mare, dar am stabilit aşa pentru că scopul ESSKA este de a face educaţie, iar educaţia se poate face doar în grupe care sunt dedicate acestui scop. În felul acesta vom reuşi să împărtăşim cu cât mai mulţi colegi experienţa noastră în chirurgia genunchiului”, a spus prof. dr. Tiberiu Bățagă.

Referindu-se la exemplul colegilor din Barcelona și Istanbul, dr. Bățagă a pledat pentru crearea unui centru de excelență FIFA, „care nu înseamnă numai fotbal, ci tot ce înseamnă o patologie complexă pe toate specialităţile, şi chirurgicale, şi medicale”.

Să sperăm că autorităţile vor înţelege că trebuie să facă demersurile de a ne ajuta să îmbunătăţim infrastructura în spitalele de stat şi să reuşim crearea acestui centru”, a declarat prof. dr Tiberiu Băţagă.

La Cursul Internațional de Chirurgie Artroscopică de la UMFST „George .Emil Palade” participă şi dr Juan Carlos Monllau din Barcelona, vicepreşedintele ESSKA, precum şi dr. Rehat Tandogan, de la Spitalul Acibadem din Istanbul, unde există şi Centrul de medicină sportivă acreditat de FIFA. La deschiderea cursului a fost prezent şi dr. Octav Russu, de la Clinica de Ortopedie I din Târgu Mureş.

Potrivit doctorului Băţagă, principalele teme abordate în cadrul Cursului Internaţional vizează partea de osteotomie a genunchiului, care este una dintre temele importante în patologia actuală, precum şi partea de menisc, de transplant, de utilizarea grefelor şi alogrefelor.

Iodură de potasiu: pastilele se ridică din farmacie, cu prescripție de la medic

MS: În România nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe