Newsflash
Știri

Târgu Mureș: laborator de designer la Facultatea de Medicină Dentară

de L. Budin - oct. 5 2021
Târgu Mureș: laborator de designer la Facultatea de Medicină Dentară

Grupul Dent Estet a inaugurat, în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, un proiect dedicat viitorilor specialiști în stomatologie.

Laborator medical a fost amenajat și echipat complet de grupul Dent Estet, parte a MedLife, în cadrul Facultății de Medicină Dentară din Târgu Mureș, se arată într-un comunicat.

Amenajarea spațiului dedicat studenților a inclus două aspecte centrale: conceptul avangardist, care s-a bucurat de implicarea directă a celebrului designer Karim Rashid, și dotarea cu echipamentele necesare, pentru o mai bună pregătire profesională.

targu-mures-comunicat8

Reamenajare de top

Dr. Oana Taban, CEO și fondator Dent Estet, a ales să-i încredințeze realizarea acestui proiect tinerei arhitecte Ada Tache, care lucrează din 2018 în echipa Karim Rashid Inc. din New York City, în poziția de Spatial designer and Media Manager. Ea a fost, întâi de toate, pacienta clinicilor stomatologice, devenind ulterior imaginea grupului.

Echipa Dent Estet a urmărit îndeaproape evoluția profesională a tinerei arhitecte, iar rezultatul proiectului de la Târgu Mureș a confirmat așteptările.

Alături de conceptul arhitectural al Adei Tache, viziunea designerului Karim Rashid a fost esențială în îmbinarea armonioasă a elementelor din sală, cu scopul de a oferi studenților un spațiu didactic în care se pot dezvolta profesional și care să-i inspire în activitatea lor, se arată în comunicat. 

Spațiu de practică și curs

Designul personalizat al laboratorului din cadrul Facultății de Medicină Dentară din Târgu Mureș a avut drept inspirație conceptele de tehnologie, digitalizare și medicină dentară a viitorului. Spațiul dedicat unui număr de 30 de studenți este împărțit în două secțiuni: de practică și de curs. Acestea comunică vizual și cromatic, funcționând ca un tot unitar. 

Acest proiect are două componente: una materială, investiția fiind una semnificativă, dar la fel de importantă este abordarea, pe care aș vrea să o regăsim ca pe un model de bună practică. Universitățile au nevoie de parteneri, iar cei din zona privată au nevoie de resursă umană calificată. Sper ca acest laborator să fie un model de bună practică și să poată fi replicat și în altă parte”, a declarat rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Sursă de inspirație

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți rectorul UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, decan prof. univ. dr. Cristiana Ioana Bica, membri ai Consiliului de Administrație al Universității, studenți, designerul Ada Tache, echipa Dent Estet și parteneri ai grupului.

Acest laborator a fost realizat cu și pentru oameni dragi, de care ne leagă o istorie aparte. (...) Conceptul architectural semnat de tânăra arh. Ada Tache și viziunea celebrului designer american Karim Rashid vor constitui o sursă de inspirație pentru studenți, pentru ca aceștia să privească interacțiunea cu viitorii lor pacienți dintr-o nouă perspectivă, modernă și în pas cu tehnologiile viitorului”, a spus dr. Oana Taban.

targu-mures-comunicat9

Designul, important în educație

Deși Karim Rashid nu a putut fi prezent fizic, el a dorit să transmită un mesaj video celor prezenți în cadrul evenimentului, declarând că este încântat de faptul că echipa Dent Estet crede că design-ul unui spațiu este important pentru procesul de educație.

Cu peste 4.000 de creații în producție și 300 de premii internaționale, Rashid este unul dintre cei mai renumiți creatori contemporani, fiind descris de revista Times drept „cel mai faimos designer industrial din toată America”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe