Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tânărul sosit din China nu are coronavirus

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 28 ianuarie 2020, ora 09:04

Pacientul din Bacău transferat ieri la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală nu este infectat cu coronavirus .

Pacientul în vârstă de 24 de ani este student în China și a venit acasă în vacanță. El a avut simptome de gripă și s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău.  

virus

Medicii de la spitalul din Bacău au luat decizia să-l transfere în București, la Institutul „Matei Balș”, pentru a fi testat.

În urma investigațiilor, medicii au stabilit că
tânărul nu este infectat cu coronavirus, ci are gripă și va fi externat în cursul zilei de astăzi.

„Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are alte afecțiuni virale”, informează Ministerul Sănătății.

De aemenea, Ministerul Sănătății reamintește tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Sursă: https://unsplash.com/

Etichete: coronavirus simptome gripa ministerul sănătății

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.