Newsflash
Știri

Tablouri dintr-o expoziţie aniversară

de Dr. Mihail MIHAILIDE - nov. 27 2009
Tablouri dintr-o expoziţie aniversară

De la Cluj-Napoca, primim un consistent volum, editat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“ în 2009, ocazionat de împlinirea a 90 de ani de învăţământ medical la Cluj, dar şi de ediţia a 40-a a „Salonului de iarnă al medicilor“ (picturi, grafică, sculptură, fotografie, artă decorativă). (...)

Îmi declar de la început admiraţia faţă de constanţa nobilelor preocupări datând de patru decenii, încă o dovadă, dacă mai era necesară, a seriozităţii şi temeiniciei ardeleneşti, precum şi faţă de valoarea testimonială a informaţiilor din lucrarea citată. Şi nu mă pot împiedica a nu compara splendida realizare a colegilor iubitori de frumos din renumitul municipiu de pe Someşul Mic, beneficiind de sprijinul nu numai afirmat (ci şi efectiv) al autorităţilor şi al întregii intelectualităţi locale, cu ceea ce pătimesc astăzi medicii-pictori din Capitală, cu peste o jumătate de secol de activitate, care, după raptul sediului lor de către un sindicat născut în zilele „revoluţiei“, au rămas pe drumuri şi care nu au avut şi nu au resursele financiare de a tipări o carte similară. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe