Newsflash
Știri

SUUMC a acordat premiile Medicinei Militare din România

de L. Budin - sept. 15 2021
SUUMC a acordat premiile Medicinei Militare din România

La Gala premiilor de excelență în medicina militară, organizată recent, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” şi-a onorat creatorii de şcoală şi formatorii de generaţii.

Gala a fost organizată la Cercul Militar Național. Au participat reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, ai Guvernului României, ai instituţiilor şi autorităţilor publice centrale, precum şi membri marcanţi ai mediului academic din România, se arată pe pagina de Facebook a SUUMC.

premii-suumc

Foto: Facebook/col.Oana Ciobanu și Daniel Iancu

 

Premiul General Profesor Dr. Carol Davila, pentru contribuția de excelenţă în medicina militară, a fost acordat domnului General maior medic (rez.) Prof. Univ. Dr. Dan Mischianu.

Recunoașterea vine „pentru preocupările sale ştiinţifice care au ridicat nivelul de diagnostic şi tratament în patologia urologică, pentru inovații și implicarea în menținerea prestigiului școlii românești de medicină”.

A continuat activitatea de învățământ clinic și de îngrijire a bolnavilor a Prof. Univ. Dr. Mihai N. Bînă, inițiatorul (1994) Secției Clinice de Urologie din cadrul Institutului Medico-Militar și, în anul 2005, a integrat această Clinică în cadrul Facultății de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» din București. (...) A introdus tehnici și procedee noi în chirurgia urologică, a efectuat o serie de cercetări științifice – clinice și experimentale”, arată reprezentanții Biroului de Informare și Relații Publice SUUMC.

Premiul General Profesor Dr. Athanase Demosthen, pentru întreaga activitate în domeniul specialități chirurgicale, i-a revenit Generalului de brigadă medic (rez.) Conf. Univ. Dr. Ionel Câmpeanu.

Acesta a fondat primul Departament de Chirurgie Hepatică în Armata Română şi al doilea din ţară, după Fundeni. A pus bazele chirurgiei hepatice și a celei hepato‑bilio‑pancreatică și a constituit o echipă medico-militară de profesioniști, specializați la clinici de prestigiu din străinătate.

În anul 2001, a efectuat, în premieră națională, criodistrucția tumorilor hepatice, Secția Chirurgie I fiind singurul Serviciu din Europa de Sud Est care beneficia de aparatura necesară”, mai arată reprezentanții Biroului de Informare și Relații Publice SUUMC.

Premiul General Profesor dr. Zaharia Petrescu, pentru întreaga activitate în domeniul specialități medicale, a fost acordat Generalului de brigadă medic (rez.) Dr. Eugen Bobulescu.

Acesta a înființat „primul Laborator de Endoscopie Digestivă din MApN, loc în care au fost realizate în premieră națională, retunelizări de tumori digestive cu laser, esofagiene și rectale, echoendoscopii digestive și colangioscopii transendoscopice, primele endoscopii digestive superioare și colonoscopii, în scop diagnostic și terapeutic, primele colangio-pancreatografii-retrograde endoscopice (ERCP-uri) din Armată”.

A pus bazele cercetării ştiinţifice în domeniul gastro-enterologiei şi a specializărilor personalului medical la clinicile de specialitate din spitalele militare române”, se mai arată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe