Newsflash
Știri

SUUB și UMF „Carol Davila”, iluminate în albastru miercuri seară

de Dorina Novac - iul. 29 2021
SUUB și UMF „Carol Davila”, iluminate în albastru miercuri seară

De Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei, Spitalul Universitar de Urgență București și Clădirea Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Capitală au fost iluminate în albastru.

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitei! Tratamentul îți poate salva viața! Hepatita nu așteaptă! – sunt câte dintre mesajele scrise pe cele două clădiri.

hepatita
Sursă imagine: Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - SUUB // Facebook

În 28 iulie 2021, Romanian Association for Liver Diseases (RoALD), afiliată și sub egida SRGH, în parteneriat cu Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), UMF Carol Davila București, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO), Societatea Națională de Medicină de Familie (SNMF), Consiliul Județean Constanța și Campusul Universitar Universitatea Ovidius Constanța, UMF Grigore T. Popa Iași, UMF și Spitalul Județean Craiova, derulează în câteva centre universitare (București, Iași, Constanța, Craiova) și în mediul online, o amplă campanie adresată populației generale, medicilor și autorităților.

hepatita SUUB

Potrivit reprezentanților SUUB, prin decizia Adunării Generale a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ziua de 28 iulie a fost declarată, începând din 2010, Ziua Mondială a Hepatitei (World Hepatitis Day), iar saptămâna 22-28 iulie este considerată Săptămâna Hepatitei (Hepatitis Awareness Week).

„Evenimentele care au loc în această săptămâna au ca scop creșterea nivelului de conștientizare, educare și informare a populației cu privire la factorii de risc, modul de transmitere și impactul pe care hepatitele virale îl au asupra stării de sănătate a populației la nivel mondial”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe